
Poznaj tradycyjne potrawy wigilijne i dowiedz się, co powinno znaleźć się w jadłospisie wigilijnym. Znajdziesz tu opisy najpopularniejszych dań wigilijnych oraz przepisy, dzięki którym przygotujesz wyśmienite dania zgodne z polskimi tradycjami.

Poznaj tradycyjne potrawy wigilijne i dowiedz się, co powinno znaleźć się w jadłospisie wigilijnym. Znajdziesz tu opisy najpopularniejszych dań wigilijnych oraz przepisy, dzięki którym przygotujesz wyśmienite dania zgodne z polskimi tradycjami.

Pyszny przepis na domowy chleb na drożdżach lub zakwasie. Dowiedz się jak krok po kroku samodzielnie upiec aromatyczne pieczywo. Poznaj tajniki i triki, dzięki którym Twoje wypieki będą idealne.

Leśny mech - przepis na wyjątkowe ciasto o nietuzinkowym smaku i ciekawym wyglądzie. Dowiedz się jak przyrządzić krok po kroku i ozdobić to apetyczne dzieło.

Smaczny i prosty przepis na zupę pomidorową ze świeżych pomidorów. Krok po kroku od przygotowania po podanie gotowej zupy. Wskazówki dotyczące wyboru składników, sposoby na urozmaicenie i zagęszczenie. Gotuj z pomidorów z własnego ogródka!

krok po kroku od ciasta po dekorowanie. Poznaj też ciekawe warianty regionalne tych serowych przysmaków.

Nalewka wiśniowa - sprawdź przepisy i historię tradycyjnego polskiego trunku z wiśni. Dowiedz się też jaki nadaje jej aromatyczny, słodko-kwaśny smak.

Sprawdzony andrut przepis, krok po kroku jak zrobić pyszne, chrupiące pierożki nadziewane słodką kaszą gryczaną, bakaliami lub owocami. Poznaj domowy sposób na ciasto, formowanie, smażenie i dekorowanie andrutów.

Ciasto Pani Walewska – jak przyrządzić tę kultową, elegancką deserową klasykę z kremem budyniowym i bitą śmietaną. Poznaj przepis, historię oraz ciekawe wariacje smakowe.

Przepis na proste w przygotowaniu jajka w sosie tatarskim - krok po kroku od marynowania jajek po finalne dodanie składników. Gotowe danie idealnie sprawdzi się jako smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie lub w wersji na co dzień.

Przepis na tradycyjne, domowe śledzie w occie z cebulą - krok po kroku od wyboru najlepszych składników przez marynowanie po przechowywanie i podawanie z ulubionymi dodatkami.